Sivut

perjantai 25. toukokuuta 2012

koulutunti Eskolla

Elikkä menin eilen skoballa tallille ja Katja tuli kyydissä messiin. Sain päättää Pilven ja Eskon välillä, ja nyt kun oli kuvaaja halusin ehdottomasti Eskon. Meitä oli vaan kaksi ratsastajaa, ihanaa. Oli kans tosi hyvä sää, ai että.

Harjoteltiin ulkoapujen käyttöä. Alkuverkan jälkeen tultiin pituushalkasialle opettajaa vastaan ja vaikka hevonen on suora, asetetaan se jompaankumpaan suuntaan. Tää ei ihan mennyt nappiin, kun Esko on semmonen honkkeli.

vasemmalla epäonnistunut - jalat eri urilla
oikealla suht onnistunut, vaikkakin asetuksessa nenän
pitäisi olla käännettynä..
 Sitten alotettiin kahdellä pääty-ympyrällä tosi tehokasta ulkoapujen testaamista. Ensin ravissa, asetus koko ajan ulos. Sitten tötsien välistä laukannosto, asetus yhä ulko-ohjalla ja käännytäänkin asetuksen suuntaan. Laukataan toisella pääty-ympyrällä asetus sisä-ohjalla, ja kun siltä tuntuu, laukataan tötsien väliin, siirretään raviin ja asetusta muuttamalla käännytäänkin toiseen suuntaan. Useinhan tässä käy niin, että jos ulkopohje ei toimi, hevonen kääntyy ohjan mukaan sen asettamaan suuntaan. Näinhän siinä alussa kävi, mutta loput meni loistavasti :)






Sitten loppuverkka vapaasti, halusin Eskon pyöristyvän enemmän niskasta alaspäin, kun se niin paljon on pelkästään pää nyökyssä. Loppukäyntien ajaksi mentiin syöttämään selästä käsin heppoja noin puoleksi tunniksi. Kiitos kuvista Katja. :)


Tänään eli perjantaina menin kattomaan Talmaan Antti Jurvasen estevalkkua. Tänä vuonna en ollutkaan itse mukana, kun ratsua ei mulla nyt siellä ole. Oli taas aika tehokkaan näkönen valkku ja painoin omaan mieleenkin pari vinkkiä. ;) Huomenna meen varmaan kattomaan kun valkut jatkuu. Sain haasteen mutta teen sen myöhemmin. Nauttikaa kesästä !!

2 kommenttia:

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)