Sivut

tiistai 3. tammikuuta 2012

positiivisia ylläreitä

Moikka!
Aijon ihan tässä alussa muistuttaa et äänestyspäiviä on enää 1 jäljellä joten viimeset äänestykset nopeasti! :)
Jeaaah eilen alko tunnit Husössä. Aluks ketutti kyl ku sain taas Ladyn koulutunnille, sillä viimeks se oli pelkkää sähläystä ja pukittelua. Tänää olikin toisin. Meit oli onneks vaan neljä, oli tosi hyvää palautusta loman jälkeen koko tunti ja tunnen oloni taas vähänkin enemmän ratsastajaksi.. 

Lady oli onneks edellisellä koulutunnilla nii sain siinä vähän katella ja se sai lämmettyä. Alkukäyntien jälkeen Gia pyys ottamaan ulkokädellä jalustinremmistä kiinni ja sitä pidettiin koko tunnin. Tän juju oli se, että ulko-ohja pysyy hyvin tuella. Koko tunnin mun ja Ladyn harjotus oli se, että kun pidän ulko-ohjan hyvin tasasella tuella ja johdan Gian mukaan reilusti sisäohjalla ja samaan aikaan käytän sisäpohjetta, Lady rentoutuu ja pyöristyy. Aluks ei tullut mitään, kulki vaan pää ylhäällä kuuntelematta pidätteitä. Käyntityöskentelyn aikana kaula pyöristy mut en ihan tuntenu niitä takajalkoja. 

Tehtiin kaks pääty-ympyrää, toisella kaks ja toisella kaks. Alotettiin isolla ympyrällä, josta pikkuhiljaa tehtiin pienempi ja loppujen lopuks oltiin semmosis 8 metrin volteis siin pääty-ympyrän keskellä. Ravityöskentely alotettiin ja mentiin vielä käynnissä pohkeenväistössä uralle ja sit kevyttä ravia. Sit tapahtu se perus Lady reaktio kun siirryttiin raviin, pää nous sieltä alhaalta ylhäälle ja pidätteet oli sit hakusessa. Gia pyys mua jättämään raipan jottei siihen tarvii keskittyy. Kevyessä ravissa tein ulko-ohjalla pidätteitä ja johdin reilusti sisäohjalla. Gian apujen mukaan pää alko laskeutuu (kuullostaapa viisaalta) ja Lady alko käyttää takajalkojaan. Sit istuttiin harjotusraviin, ja alettiin pienentämään ympyrää takasin niille volteille. Tällön Lady oli parhaimmillaan, takajalat oli hyvin mukana, selkä ja niska aktiivisena. Paljon tuli kehua Gialta ja siellä selässä oli itelläkin hyvä fiilis.

Sama juttu tehtiin käynnissä ja ravissa toiseen suuntaan ja alotettiin sama laukassa. Ladyn heikkous on sen laukka varsinkin oikeeseen kierrokseen mut nous heti ensimmäisillä avuilla. Pää tosin nous taas, mutta laukkaa lyhentäessä laskeutu taas ja oli rento. Tosi hyvä loppujen lopuks, ehkä jopa parempi oikeeseen kierrokseen. Sit vaan tosi rennot loppuravit pitkillä askelilla ja loppukäynnit. Tamma olikin ihan hiessä, eli me tehtiin jotain ;) 

Bambilla on nyt siis uus koulupenkki, hyvä vaan, vanha oliki ainakin mun mielestä heitettävä jonnekkin. Nyt käytän valkuissa sitten Myn penkkiä, jes!! :) 
Huh, tulipa pitkä postaus, toivottavasti jaksoitte lukea :o ps. saatoin kirjottaa ihan kummallisesti, keskittyminen nimittäin herpaantu ku veli soitti aika kovaa noita sen uusia kajareita.... 
Heippa!
imarteleva kuva ;)
tämmönen löyty Husön kuvagalleriasta, edessä oleva tamma
taitaa olla Lady, en oo 100% varma :)
Ehkä oon vähän tyhmä, mut nyt vasta tajusin kuinka tärkee tasanen ja hyvä ulko-ohjan tuki on, sillä oli iso merkitys.

5 kommenttia:

  1. Noni eihän se ollu niin hirvee ! Mä sanoin :))))

    VastaaPoista
  2. me tehtii miitis kans sillai et otettiin jalustinremmist kiinni, mut vaa sisäohjan tueks ;-D

    VastaaPoista
  3. niin sanoit katja ;) aijaa me ollaa monesti gian tunnilla otettu ulkokädel remmist kii ;)

    VastaaPoista
  4. eiks toi rautias oo diva tos alemmas kuvas?

    VastaaPoista
  5. Ei mitään tietoa, näyttää vaan Ladyltä

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)