Sivut

torstai 22. joulukuuta 2011

vuokraus - onnistumisia ja turhaantumisia.

Heippa! Tällä viikolla ei ollu tunteja Talmassa niin menin vuokraamaan. Valitsin Pimun ratsukseni kun aikoihin sillä mennyt... Kuulin että puree kovasti oikeeta kuolainta, (voiks tollee sanoo?) eikä siitä kannata synnyttää mitään tappelua, sitkeä tamma kun on niin pidin sit vaan oikeeta ohjaa tuntumalla koko tunnin ja tein pieniä pidätteitä.

Ah, ihana pitkästä aikaa ratsastaa rauhassa! Alkukäyntien jälkeen alotin käyntityöskentelyn, väistöjä ja pysähdyksiä. Ihan hirveetä kun ei oikeella ohjalla saanut mitään reaktiota, iski vaan tiukemmin kiinni. Ravissa sitte otettiin vaan paaaljon voltteja ja ympyröitä, suoraa uraa mentiin vaan jos vaihettiin suuntaa tai kentän puolta. Ratsastin koko ajan puolpitkillä ohjilla ja enemmän pohkeilla. Pidätteitä tein aika lailla vasemmalla ohjalla, ulko-ohja vaan tuntumalla. Ravia mentiin tosi paljon kun kenttä oli aika jäässä. Aluks Pimu oli hyvä mut jotenkin siihen oikeeseen kuolaimeen pureminen lisäänty ja keskivälissä koko ratsastusta oli ihan kauheeta, mentii vinossa ja epätasapainossa, tammalla pää ylhäällä kuolaimeen purren..

Jokatapauksessa kävelin 5 minuuttia ja otin sit laukkaa. Ekaks oikeeseen kierrokseen, kun tamma kääntyy vähän hitaasti välillä, saimpahan paremmin käännettyä. No, laukkojen aikana Pimu parani paljon ja tuli rennoksi. Sit otinki vasempaan kierrokseen , ylläripylläri, sain helposti käännettyä sitä ulkopohkeella ja jopa oikeella ohjalla, ei purrut enään. (ainakaan niin paljon) Sen jälkeen tamma oli tosi hyvä, tein parit laukanvaihdot ja laukkasin vielä molempiin suuntiin ja otin vielä hölkkää. Sillonki se oli tosi kiva ja rento, käytti selkää , takapäätä ja niskaa, kaula kaartu ja annoin pitkää ohjaa. Eteen-alas ravien jälkeen loppukäynnit viltti päällä ilman satulaa. Oli tosi kiva loppu'tunnista' :) Ehkäpä alan menee vähän enemmän sillä tammalla...

kesä 2009
kesä 2010
kesä 2011
Suitsetkaan vuosien varrella vaihtuneet... Sad.

2 kommenttia:

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)