Sivut

maanantai 19. joulukuuta 2011

Emman heppa ja valmennus - perusrataa ja uusintaa

Heippa,
sori ku en kirjottanu sunnuntaina valkusta kun piti lukee Yhteiskuntaopin kokeeseen... Mutta, me harjoteltiin uusintaa enimmäkseen. Meit oli onneks vaan 3, nii jokanen ehti harjotella pidempään. Alotettiin heti verkkojen jälkeen jyrkillä käännöksillä, eli laukattiin kevyessä istunnassa ympäri maneesia uralla. Jokasen sivun keskellä tehtiin pieni voltti, jollon istuttiin alas ja tasapainotettiin laukkaa. Katse oli tärkee siihen suuntaan mihin oli menossa niin ylläripylläri, hevonenkin käänty paremmin. Gia huomautti muutamaan kertaa mun kevyttä istuntaa, kuulemma könötän helposti. Käski istua enemmän pystyyn suorassa kädet vartalon vierellä. Paljon helpompi oli reagoida Bambin puuhiin tässä asennossa, olin valmiimpana tekemään nopeita asioita. Esimerkiksi kun könötin ja Bambi kiers yhen pystyn, mä vaan vedin ohjasta pohje ihan jossain muualla missä piti. Sitten paransin asentoa ja tultiin pysty uudestaan, noh ei kauheesti kierrelly kun sain heti korjattua sen epäröinnit kun olin valppaampi. Oonpa mä tyhmä.

Eli tää rata ei ollu kun viiden esteen ja korkeuskaan ei ollu iso jottei sitä tarvii pähkäillä. Noi nuolet piirsin jos joku ei tajua kumpaa suuntaa siinä sit hypättiin.. Eli tultiin jokanen vuorollaan ton perusratana , jotta hepat saa verkkahyppynsä ja tutustutaan vähän siihen. Hienosti meni, vähän yritti oikoa varmaan jokasessa kulmassa. Mut tehtiin oikein isot tiet ja tultiin huolella ja kunnolla esteille. Uralla mentiin niin paljon ku voi eikä hätiköity siihen käännökseen esteelle. Nelosesteelle Gia sano että voidaan tulla loivasti vinossa.

Sitten uusintana muutaman kerran , Gia otti jokaselta aikaa. Eli tiukat käännökset ja nopeesti, kyllä te tiiätte. Noh ensimmäisen kerran eka este tiputettiin ja aika oli 31,7s. Ei kovin hyvä siis. Tokalla kerralla meni paljon paremmin, aika ei kuitenkaan ollu paljon parempi 31,2s ja tiputettiin toka este. Noh, viimesellä kerralla meni toooosi hienosti, aika 28,2s eikä virhepisteitä. Sitte loppuverkat ja valkka oli ohi.

Sitten tänään, kävelin suoraan koulusta Tommille koittamaan Emman heppaa Meggyä. Emmalla on paljon menoa joululomalla nii pyys mua liikuttamaan muutamana päivänä heppaansa. No tottakai suostuin ja menin sit koittamaan sitä. Emma meni siinä sillä ensin, näytti vähän miten sillä mennään ja näin. Sit se punttas mut sen selkään , kävelin vähän aikaa , pysähtelin ja väistätin. Kuulemma vähän laiska, oli se vähän käynnissä joo mut ei se ravissa ja laukassa, ehkä välillä hidasti. Kiva oli, jokasta askellajii menin jonkun aikaa ja tein kaikkii perusjuttui, sit Emma meni viel selkään itse. Ja näin Tommin uuden hepan Mollyn, tosi hauska ! Ei mulla kai muuta... Harmi , Ada pyys tänään liikuttamaan Popsun kun oli kipeä, mut en päässy ku menin Meggyä ratsastamaan.

Tylsä , kuvaton postaus, anteeksii.. Moimoi!

2 kommenttia:

  1. Juups ei se mitää :) En saanu muute ketää menemää nii kävin ite juoksuttaa.. :D Mut joku toine kerta sit taas :)

    VastaaPoista
  2. voiii eeei :( Juu joku toine kerta! =)

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)