Sivut

torstai 29. joulukuuta 2011

ridausta kaatosateessa

Hejssan alla!
Aamulla menin bussilla södikseen kun oli Meggy ratsastettavana. Ku menin tallille, oli aika pilvetön sää ja aurinko vähän paisto. Heppa ootti karsinassa, harjasin, heitin kamat päälle ja lähin kentälle. Reippaiden alkukäyntien jälkeen, otin molempiin suuntiin väistöä silleen, että meen keskihalkasijalle jommasta kummasta päästä ja väistätän jommalle kummalle puolelle uralle ja uudestaan. Vaihtelin suuntaa vähän väliä väistättämällä keskihalkasijalta toiselle puolelle. Ihan kivasti meni, vielä vähän tahmee, joten otin vähäsen vaan ravia ja laukkaa koko uraa ympäri molempiin suuntiin.

Sen jälkeen vasta alotin ravityöskentelyn, oli paljon helpompaa kun ei ollut niin nihkee enää. :) Eli väistöjä vaan molempiin suuntiin kans, suunnanvaihtelua. Otin kans väistöö voltilla silleen, että Meggyn takaosa väistää ulospäin. Tällä kertaa mun ohjat ei valunu! Se on mun yks isoimmista ongelmista mut tällä kertaa sitä ei käyny kun vaan kerran. Sit otin vähän väliä kevyttä ravia uralla, jossain vaiheessa istuin alas ja tein pari volttia. Sit taas kevyttä ravia uralla ja suunnanmuutos.

Laukkaa otin enemmänki volteilla, tein paljon kääntelyjä. Tosi paljon innostu koko uraa mennessä. Tässä vaiheessa ihan yhtäkkiä alko sataa tosi kovaa ja tuuli melkeen vaakasuoraan. Mä en nähny paljo mitään ku suoraa silmii lens vedet ja sen takii koko laukkahomma vähä kusas. Noh, otin käyntiä ja vähän ootin et lauhtuis edes sen verran ettei tuule vaakasuoraan. Sit ku vihdoin koko sade loppu, otin ravia ja taas laukkaa. Tein parit laukanvaihdot molemmista suunnista ja jatkoin volteilla. Sit rennot loppuravit ilman jalkkareita, halusin vähän harjottaa mun istuntaa. Just sillon yhessä välissä ohjat vähä valu.. Mut Meggy oli sit tosi rento ja kiva ja otin pitkät loppukäynnit.

Tallis heppa oli ihan märkä johtuen sateesta niin en oikein ollu varma oliks se hikoillu. Laitoin sille silti viltin jokskin aikaa , pesin kuraset suojat ja pyyhkäsin satulavyötä ku sekin vähän kurassa. Sit ennen lähtöö ku kaikki tarpeellinen oli tehty, vaihoin viltin takkiin ja lähin himaan :)
Huomen lähetään Jennin kaa Kouvolaan, joten postausta ei tuu pitkään aikaan. Mut me aijotaan tehä tallipäivästä video täs lähiaikoina, muistakaa kattoo sit ;)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)