Sivut

perjantai 6. huhtikuuta 2012

päin mäntyä taas kerran

En tiedä mikä tässä nyt on mut en enää osaa mennä Jexulla! Sain sen eilen tunnille ja aluks se tuntu ihan hyvältä. Jexu on kovin painava edestä ja jos sitä ei ratsasta kunnolla se painaa tosi paljon kuolaimelle. Estetunnillakin se pitää saada ylös sieltä ennen kun alkaa hyppäämään, muuten tulee katastrofi.

Alkuverkan jälkeen tehtiin pohkeenväistöjä, jotka oli ihan järkyttäviä. Pidätteet ei menny alkutunnista mitenkään läpi, joten osasin odottaa ettei koko tunnilla sitten menis. Tehtiin kolmikaarista, joka meni suht hyvin. Tehtiin voltti-laukka tehtävää kahdella pääty-ympyrällä. Jexu oli aluks kiva, hyvät laukat ja näin. No, vaihettiin ympyröitä laukassa sien, että laukattiin halkasijalle ja käynnin kautta nostettiin uusi laukka siihen toiseen suuntaan. No, pidätteet ei menny läpi, eli käyntiin siirtyminen oli hankalaa.

Laukkatehtävä toiseen suuntaan oli katastrofi. Jexu vei mua ravissa oikeesti niin ettei pidätteet menny läpi. Piti ihan kunnolla kiskasta jotta sain sen käyntiin. Sitten laukassa, Jexu päätti vetää kunnon spurtteja, vähän välii lähti ihan lapasesta omaksi huvikseen. Muutama pukkikin tuli tunnilla, mitäh? Jotain ihan hirveetä.

Loppuverkassa Jexu oli ihan eri hevonen. Ohjat ei ollu kovin kireät ja se kulki rauhallista, rentoa ravia kaulaa venyttäen. Opettaja kehu pari kertaa ja se oli ehkä ainoa pieni onnistumisen tunne koko ratsastuksessa. Ens kerralla hypätään jotain pientä ja opettaja lupas mulle Maxin, vihdoinkin pääsen vanhalla rakkaalla ponilla :)

Pieni informaatio seuraavaksi. Pimu ei oo enään tuntikäytössä, on tullut sen verran vanhaksi ettei enää oikein viitsi ottaa sitä tunneille, ettei käy mitään. Jalat on vähän heikossa jamassa. Kyllä mä pyydän että saan joku viikonloppu tulla itsekseni hölkkäilemään mammalla, en halua vielä lopettaa sen ratsastamista. Sehän on ensimmäinen hevonen jolla ikinä ratsastin? Ja se on vieläkin mun hoitsu joskus vuodelta 2006 :D
Nakke oli kyl tosi hauskan näkönen. Aika iso mutta ihan komea :) Yritän ehtiä ottaa siitä kuvaa tänne ens viikolla, eilen en kerinnyt. Tuntikäyttöön se tulee vasta kun on sopeutunut Talman menoon.

Jenni lupas tulla kuvaamaan ens valmennusta, kun olin sitä kuvaamassa. Kohta lähetään treenaamaan koiran kanssa, voin laittaa siitä vaikka pari kuvaa. Laitan tähän nyt jotain vähä vanhempii kuvii Pimusta ja Jexusta.

Pimu, kesä '11
(c) Katja

Jexu, kesä '10
(c) Jennie
Ps. tallipäivävideon saan ehkä sunnuntailta, jos jenni jaksaa kuvailla muutakin kun ratsastusta, vihdoin! :) ja onko teillä jotain muita postausideoita? Jotain kysymyspostausta/varustepostausta? Laittakaa ideoita + kysymyksiä jos haluatte kysymyspostauksen :) Heippa!

1 kommentti:

  1. Löysin Naken sukupostista : http://www.sukuposti.net/hevoset/hc-woodpecker/235682
    Nakke tuli siis Järssiltä.

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)