Sivut

lauantai 14. huhtikuuta 2012

kavalettitunti + Adan heppa :)

Moikka, ekaks voisin kirjottaa meijän estetunnista, joka olikin kavalettitunti. Sain Maxin, eikä se ollut ihan sellanen niinkun oli sillon joskus vuokrausaikoina. Nakke kun tuli, se joutu ulkokarsinaan. Öisin kun siellä liikkuu jäniksiä niin paljon, Maxi ei oikein nuku kunnolla ja on päivisin aika väsy :( Siksi oli vähän tahmeeta hommaa.

Noh, jokatapauksessa tehtiin erilaisilla ympyröillä samankokosia kavaletteja, sai soveltaa vähän itse. Tultiin myös kavaletteja ravipuomeina, jotka meni tosi hyvin. Tunnilla ei ollu muita poneja, joten näissä oli hevosvälit ja silti Maxi pidensi hienosti. Toisessa kentän päässä oli kaks kavalettia ravipuomina sillain viuhka-tyylillä. Tultiin Maxin kanssa vähän sisäreunaa, kun tässäkin oli hevosvälit. Tultiin aluksi ihan kivasti, mutta jossain vaiheessa Maxi teki äkkipysähdyksen ja hyppäsi kaikkien puomien yli, eikä astunut väliin. Voivoi....

Tultiin ratana näitä kavaletteja, rakennettiin kaikki kavaletit kolmeksi 'esteeksi' pituushalkasijalle, ja tultiin erilaisten ympyröiden kautta semmosena ratana. En viitti piirtää pohjapiirrosta, koska tultiin niin monesti samoista kohdista, että viivat menisi sekasin. Joidenkin esteiden päällä vaihdettiin laukassa suuntaa ja saatiin Maxin kanssa kehuja, kun Maxi on vähän ärsyttävä näissä asioissa.

Kuvaajaa ei saatu, mutta kieltämättä ei koko tunnilla olis paljon mitään kuvattavaa ollutkaan :) Sitten, toinen juttu. Ada pyysi mua torstaina menemään Popsun perjantaina ja sovittiin sitten näin. Koulun jälkeen menin Reetun kanssa tallille Katja ja Ruffe mukana. Tallissa laitoin ruoat turpoomaan, kamat päälle ja maneesiin, Katja tuli koirien kanssa. Reetu oli tosi aggressiivinen yhdelle koiralle, jonka jälkeen se kilahti vähän kaikelle. Tosi inhottavaa, mutta Katja pärjäs hyvin sen kanssa.

Ratsastin maneesissa sen 45-50min. Tein käyntitehtäviä, tämän jälkeen kevyttä ravia. Sitten istuin alas ja tein ravissa samoja asioita kuin käynnissä. (esim. pohkeenväistö) Sitten otin reipasta laukkaa koko uraa pitkin, jolloin Popsu tuntu piristyvän kivasti. Tän jälkeen hidastin laukkaa toiselle pääty-ympyrälle jolloin Popsu oli erittäin kiva! =) Samat toiseen suuntaan ja alotin loppuverkan. Kävelin itse maassa loppukäynnit Popsua taluttaen, jonka jälkeen mentiin talliin. Reetu oli tallissa tällä kertaa paljon rauhallisempi, rauhottu varmaan maneesissa. Annoin Popsulle ruoat ja tein muut loppuhommat, siivosin kamoja ja lähettiin kävelemään Katjalle.

HUOM! Popsu menee Adan alla sitten paljon hienommin ;)!
Tässä vielä Adan ja Popsun blogi. Verratkaapa sieltä kuvia tohon ylimmäiseen! Kollaasissa molemmista suunnista ravit ja molemmista suunnista laukat. Kuville + auttamiselle kiitos Katjalle!

Tyttö joka menee Sepolla estevalmennuksessa, kertoi edellisissä harkoissa Sepon taas keulineen. Alko taas vähän jännittää, oonhan mennyt Sepolla sen yhden kerran, eikä esteet olleet samaa tasoa kun huomenna. Noh, peukkuja... Kuolen kuitenkin :D Ehdin jopa tehdä postauksen huomenna kisoista, kisat loppuvat jo iltapäivällä! Heippa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)