Sivut

torstai 29. maaliskuuta 2012

poniratsastus

Heippa,
menin siis Ushilla, tutummin Ossilla. Se on semmonen pieni valkonen täplikäs poni. Ihan kiva, menee nätisti koulua sekä esteitä, vaan vähän hidas. Tänään saatiin käyttöön koko maneesi, jeah! Harjoteltiin istuntaa, ja Ossi on niille tunnille niin hyvä, kun sen pienessä ravissa on helppo istua. Tunnusteltiin istuinluut ja näiden avulla työskenneltiin. Jos hevonen oli liian hidas, siirrettiin paino istuinluiden eteen, jolloin hevonen kiihdyttää ja päinvastoin. Ossi on kyllä sen verran hidas, että piti käyttää pohjetta, ellei raippaakin muutamaan otteeseen.


Käynnissä työskenneltiin juuri näitä istuinluita ja käännöksiä. Vaihdettiin suunta käyttämättä pohjetta tai ohjaa, pelkällä istunnalla. Tämäkin onnistui erinomaisesti, pelkästään siirsin painoa ja katsoi mihin oltiin menossa ja Ossi lähti siihen suuntaan, hyvähyvä.

Otettiin sitten harjotusravia. Siirryttiin pelkällä istunnalla, pakkohan mun oli pohjettakin käyttää, sen verran hidas poni. Ravi oli tosi helppoa istua. Keskityttiin sellaiseen raviin, mikä on itsensä mielestä mukavaa, ei sellaiseen joka on hevosen oma harjoitusravi. Periaatteessa Ossin oma harjotusravi oli mulle tosi mukavaa, kun ei se muutenkaan pomputtele yhtään.

Jenna puhu siitä, kun nykyään ihmisillä on joku ihmeen pakkomielle saada hevosten päät nyökkyyn ja silloin ollaan tyytyväisiä. Ihan sama, onko ne takajalat mukana, kunhan se hevosen pää pakotetaan sinne alas niin saadaan hyvät pisteet kouluradoilta. Hevonenhan pitäisi ratsastaa niin, että takajalat ovat aktiiviset. Peräänannon kauttahan se pää menee alas. Mun ja Korpun kouluratakin, ei Korpulla ollut päätä alhaalla. Silti mentiin useiden ratsukoiden ohi. Tämä johtuu siis siitä, että Korppu liikkui muuten hyvin, sillä on lennokkaat kivat askeleet. Eikä ceessä vaadita peräänantoa, niinkuin B:ssä.
Siksi siis tällä tunnilla, Jenna vaati ettei kukaan yritä sisäpohkeen ja ulko-ohjan myötä pakottamaan sitä hevosen päätä alas. Nyt ratsastettiin rehdisti ja vain istuntaa käyttäen. Jossain vaiheessa otin jalustimet pois jalasta ja laukkailin sillain, loppuverkassa otin takasin jalkaan.

Laukat olikin sitten ihan eri asia. Mentiin kahdelle ympyrälle, ja istunta ei enää ollut suora, ainakaan pitänyt. Hyvät tuntihevoset tuntee siitä, kun ne eivät toteuta jokaista ratsastajan apua. Muutenhan ympyrälläkin, jos ratsastaja istuu suorassa, hevosenkin pitäisi kulkea pelkkää suoraa.
Jokatapauksessa, kesti hetken ennen kun sain istunnalla ja vain vähän pohkeita käyttäen laiskan ponin laukkaamaan. Sitten kun näin kävi, laukka oli nelitahtista eikä pyörinyt. Toiseen suuntaan oli paljon parempi, kun vähän suutuin ponille. Mulle oltiin vähän varoteltu sen pukkeja, mutta siinä vaiheessa sillä oli ihan sama ja pistin vähän ranttaliksi raipan ja pohkeen kanssa, ihan hyvä vaan niin poni vähän heräili :D

No, ei siitä sen enempää. Tänään olisi ollut tunti Talmassa, mutta huomenna on äidinkielen kirjallisuuden päättötyön palautuspäivä ja se on vähän kesken, jäämpä siis kotiin tekemään. Perjantaina ja lauantaina olisi Robbyn valmennus, mutten ole siihen menossa. Ensinnäkin, se on aika kallis, ja toisekseen, kuulin koko aiheesta sen verran myöhässä, että paikat olivat jo ehkä menneet. Noh, ei se mitään, sunnuntaina valmennus :) Heido!


4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että enkkupuolellakin on tällasia ihmisiä, jotka AJATTELEE. :D Just tollanen hevosen väkisin luonnottomaan asentoon vääntäminen on se mitä enkussa inhoon. Vois välillä miettiä, onko hevosesta mukavaa näin, vai miellytetäänkö tässä vain jotain arvostettua koulutuomaria? Silloin tuskin on itselläkään mukavaa, jos hevosella ei ole.

    VastaaPoista
  2. hahah niimpä :D hevonen pitää ratsastaa siihen asentoon, jos sitä niin kovasti haluaa! tottakai myönnän että itsekin tykkään ratsastaa hevosella joka kulkee kauniisti, mutten halua että se silti menee niinkun VÄÄRIN :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän mäkin muotoon tavallaan ratsastan länkkärissäkin, pidempään ja matalempaan kylläkin, mutta muotoon silti. Tänäänkin laukkailtiin ihan enkkutuntumalla pää pilvissä, mut ainakaan se ei rynniny alta pois. :D Aikasemmin oon tyhmänä vaan heittäny ohjat löysiks ja toivonu, että se tajuu ite hidastaa...

      Poista

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)