Sivut

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

erittäin onnistunut valmennus

Moikka,
aluksi sanon että jos haluu saada noista piirretyistä radoista selvää, niin napsauttaa kuvan isoksi. 


Torstaina olin Talmassa ratsastelemassa ja sain taas Eskon. En tiiä mitä tää on mut ei haittaa :) Esko oli ihan yhtä kiva kun viimeksikin, loppua kohti parani vain. Mentiin aika samoja juttuja kun viimeks, paitsi yhtä aika erilaista tehtävää. Eli tultiin pitkälle sivulle, tehtiin voltti (jos haluttiin) jonka jälkeen avoa puoleenväliä pitkää sivua. Sillon uus voltti ja loivaa sulkutaivutusta pitkän sivun loppuun. Sit tehtiin kaikkee muutakin, josta en jaksa alkaa selittää. Esko oli vähän villillä päällä, oisin varmaa maistellu kentän pohjaa ellei sillä ois ollut martsareita... :O


Ja kuten otsikosta voi päätellä, olin valmennuksesta erittäin tyytyväinen. B oli aivan mahtava, pitkään aikaan hypännyt sillä noin hienosti. Harjoteltiin esteille lähestymistä ravissa. Aluksi tultiin jumppa sarjaa, ravissa tötsien välistä, musta puomi, vaaleansininen ristikko (50cm), yksi laukka-askel, punanen puomi (aluksi 60cm), kaksi laukka-askelta ja vihreä okseri (75cm), jonka jälkeen suoraa ja tötsien välissä. Oltiin koko ajan esteistunnassa ja keskityttiin sarjalla vain omaan istuntaan ja annettiin hevosten mennä. Tultiin tämä kaksi kertaa, jolloin korotettiin. Vaaleansininen ristikko edelleen 50cm, punainen pysty 70cm ja vihreä okseri 80cm. Taas kaksi kertaa tultiin tämä, viimeisen kerran korotettiin, risikko ja pysty pysyi samana, mutta okseri oli sen 90cm. B oli aluksi tahmea, mutta pikkuhiljaa kun korotettiin se vähän avautu ja innostu, jolloin se oli super, jonka myös Gia sanoi :)

Sitten, samasta kuvasta näkee tummansinisen pystyn ja tummanvihreän okserin. Tultiin ekaksi jumppasarjan välistä ravissa sininen pysty (60cm). Tätä treenattiin hetki, B innostui usein nostamaan automaattisesti laukan. Sitten alettiin tulemaan vasemmasta kierroksesta pystyn puolelta tätä tummanvihreää okseria (70cm) ravissa myös. B nosti laukan vain kerran kun tultiin, muuten pysyi ravissa. Sitten tultiin kaikki esteet ratana, ei korotettu muita kun tummansinistä pystyä seitsemäänkymppiin. Alotettiin ravissa pystylle, lyhyellä sivulla siirto raviin ja tummanvihreä okseri. Taas siirto raviin ja jumppasarja, jumppasarjan jälkeen tötsien välistä ja siirto raviin. Tultiin koko rata kahteen kertaan ja B oli tosi upea, oon niin ylpeä ! Harmi että just tällä kertaa ei ollut kuvaajaa... :(

Eikai mulla muuta, ens su koulukisat, pitäs tosiaan vilkasta sitä rataa...? Pitää kattoo meenkö tiistaina Husön tunnille, kun keskiviikkona on ruotsin koe ja oon erittäin huono ruotsissa. Noh toivottavasti edes joku jaksoi lukea, moikka :)

4 kommenttia:

  1. Missä sulla on kisat ja minkä luokan meet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Husössä (en kisaa KOULUA muualla, estevalkkulainen :D) ja heC:2, opettaja sano et voin mennä beehen mut en jaksa panostaa... ;)

      Poista
  2. Uuu(: Hitsi ku en _taaskaan_ päässy kattoo, ku oli näyttelyt :c Kyl mä viel joku päivä!

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)