Sivut

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Mumban valmennus !

Dödiin, tänään oli siis Mumban valmennus Gian sijaan. Gia ei ollu ees paikalla, pyys kyllä jonkun kuvaamaan meijän tuntia mutta kukaa ei sitten kuvannut... o.o jokatapauksessa, tosi hyvä treeni oli, sain Bambii hyvin pohkeen eteen ja tasapainosemmaks. Vähän puri kuolaimeen välillä kun innostu mut hetken päästä sain sen taas hyvin kiinni.

Alotettiin uralla kevyessä ravissa ja Mumba huuteli kevennyksen tahtia. Välillä istutaan kaks askelta satulassa, kevennetään yks. Istutaan yks askel, kevennetään kolme. Tämmösii erilaisia tehtiin alkuverkka molempiin suuntiin. Meitä oli 4, eli parillinen määrä ja otettiin 'parit'. Eli kun mä olen pitkän sivun keskellä, mun pari on viereisen pitkän sivun keskellä ja se toinen pari on samalla tavalla samas kohtaan, mutta lyhkäsien sivujen keskellä. Eli hevosten tahtia piti säädellä, jos jäi jälkeen, nopampi tahti ja päinvastoin. Lopuks menikin hyvin, hepat meni oikeeseen tahtiin.
Mumba sano, että kun Sanna (mun pari) esimerkiksi on pitkän sivun keskellä, se tekee voltin, ja sitten kaikkien pitää samaa aikaa tehdä voltti. Sillon näki selvästi, oltiinko me oikeissa paikoissa. Sit vaihettiin suunta samalla tekniikalla, kun esim. minä teen täyskaarron pitkän sivun jälkeisessä kulmassa, kaikki tekee samaan aikaan täyskaarron sillä paikalla missä onkin, jonka pitäs olla muissa kulmissa. 
Sitte tehtiin laukassa sama, joka oli huomattavasti vaikeempi, oli isompii ja pienempii hevosii, innokkaita ja laiskempii, nii koko homma meni vähä sösseliks aluks. Kun Bambin kaa jäätiin hiukka jälkeen, pidensin vähän askelta ja ylläripylläri, Sanna oliki jo jäljessä. Sitten se toinen pari , vaikka ne ois toisiinsa nähden oikeissa paikoissa, ne saattaa olla muhun ja mun pariin nähden ihan vaikka hevosen takapuoles kiinni. Tämmösii vaikeuksii, kyl ne alko pikkuhiljaa sit sujuu.

vasen kierto
Maneesin keskel pituushalkasijalla oli neljä puomii, joitten läpi laukattii. Välillä pidennettiin askelta, niin että väliin tulee esim 5/6 askelta, välillä lyhennettiin niin että väliin tulee 12/13 askelta. Se meni suht hyvin, ei sähelletty :D ja Bambi lyhens tosi nätisti, saatii jopa 14 askelta. Tultiin molempiin suuntiin muutama kerta.

Loppuverkka oli ympyrällä rentoo, rauhallista ja pitkää laukkaa , jonka jälkeen kevyeeseen raviin, ilman ohjia. Sitte suunnanvaihdos, samanlainen laukka toiseen suuntaan , sama juttu, raviin ilman ohjia, vaan ääniapuja ja istuntaa käyttäen. Sitte vaa loppuravit ja käynnit. PS bambin patti on lähteny jeejee! :)

oli pakko. 

muuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)