Sivut

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Avalon > uus kouluheppaihastus!

Moii pitkästä aikaa =)!
tosiaan en oo käyny talleilemassa aikoihin ku sunnuntain valmennuksenki sijaan oli koulukisat Husössä.. Mutta, eilen kävin ratsastelemassa Husössä ja sain Avalonin. Se on siis kouluheppa ja ihan sika hieno! Tykkäsin iha äärettömästi , yks uus ihastus kouluratsastuksessa ;)

Alotettiin tunti lyhentämällä ohjia ja käynnissä tekemällä ihan pieniä askelia, ei kuitenkaan laiskoja, reippaita mutta lyhyitä. Hevosten piti olla koko ajan täysin suorana, kulmissa kun etujalat käänty, hevosen silti piti olla suorassa. Tää oli suht helppoo, ku heppa oli nii hieno =) Avalon on aika iso heppa niin kauheen pieniä askelia en taidottomuuteni takia saanut tehtyä, ainakaan ravissa. Gia kyllä kehu kivasti koko tunnin ajan =)
Mentiin kahteen isoon pääty-ympyrään , toisessa kolme ja toisessa neljä. Siirrettiin raviin ja jatkettiin pikkuaskelilla. Hevonen oli joko suorassa, sai myös taivutella ulos, välillä taas suoristaa. Avalonilla oli ihana tasanen askel, siellä oli suht helppo istua. Tosin, käsiin ja vatsalihaksiin sattu kyllä tunnin lopuksi vietävästi.

Sitte otettiin isoja ja pitkiä askelia, silti niin että tahti pysyy samana, pyrittiin saamaan hevoset menemään yhtä nopeasti kuin pikku-askelillakin. Avalon venytti ihanasti askeliaan kun vain vähän pyys =) Jag gillar. Vaihdettiin ympyröillä suuntaa ja tehtiin taas pikku-askelia, kunnes taas isoja.

Sitten jatkettii uran sisäpuolelle koko kenttää ympäri, pikku-askelia. Vaihettiin taas suuntaa pikku-askelien kera, myöhemmin normaaleja askelia. Sitte mentiin pikku-askelia pääty-ympyröille ja nostettiin oikea laukka (oikea kierros). Tässäkin, hevoset suorassa, pikkuhiljaa taivutusta ulos. Suunnanvaihdos itsenäisesti, vasen laukka ja sama homma. Sitte loppuravit ja käynnit, sitte vasta uralle. Ihan tosi hyvä tunti , oon ylpeä :) <- KAKSOISPISTE TOIMII! (ei oo vähään aikaan toiminu.... :D)

Eipä muuta, joistain raveista pieni videopätkä, huono laatu ja pimeys. Mut tästä ehkä hiukan näkee Avalonista :) Enkä oikee jaksanu alkaa muokkailee tätä , aika tylsä ja tämmöne... Yrittäkääs alussa bongata meijät, lopuks sit kyl huomaatte mis ollaa ;D Moimoi!


P.S. tilasin tämmösen mustan Horzen talvitakin viime viikolla, ihanan iso ja lämmin! Se tuli tänään, tilattiin varuiks kokoo M, koska harrastan kerrospukeutumista...... Se oliki iha liia iso nii palautetaan se huomenna ja tilataa kokoo pienempi, mut oon iha rakastunu toho :) en tiiä onkse miesten vai naisten , ei tuol sanota ja tuol yhes kuvaski tolla miehellä on se päällä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)