Sivut

maanantai 15. lokakuuta 2012

paljon juttua + R.I.P

Moikka!
Olisin postannut aikasemmin, mutta ootin että saan tiistain tunnilta kuvia, jotka oisin voinut laittaa siihen postaukseen. Noh, laitan ne kuvat erikseen johonkin postaukseen kun saan ne!

Tiistaina löysin mun unelmien hevosen! Tai en ehkä, mutta Husöstä ehdottoman lempparin. Tämä on uusi hevostamma Kinkku (Cinquanta). En tiedä tämän rodusta tai taustasta tämän enempää, mutta sellanen ruunikko valtava tamma, hyppää kuulemma hyvin.
Ihan superkiva tyttö oli, mentiin 'esteitä'. Alkuverkka rennossa pyöreässä ravissa ja laukassa, sitten tultiin näitä pieniä esteitä erilaisina ratoina. Tamma imi tosi paljon, tultiin yksi sarja yhdellä askeleella, vaikka askelia olisi pitänyt tulla kaksi tai kolme... Eipä sen ihmeempiä, laitan kuvapostauksen tästä sitten kun saan kuvat :)

Torstaina menin hyvin yllättäen Eskolla koulua. Koko tunnin ajan Jexu oli ihan hullu ja opettaja sanoi, että ei voi antaa sitä tunneilla enää kellekkään mulle kuin mulle ja mun kaverille, kellään muulla se ei pysy enää hallinnassa.
Esko oli tosi kiva koko tunnin, mutta jouduin vaihtaa Jexuun, kun sen ratsastaja oli pulassa sen kanssa ja käveli vain ympyrää. Noh, vaihdettiin ratsuja ja samantien otin Jexun hyvin reippaaseen raviin keskiympyrälle, asetin sisälle reilusti, väistätin takaosaa ulos, välillä asetin ulos. Tein tosi 'kovia' puolipidätteitä, sillä Jexulla on tosi kova suu. Yritin nostaa pyöreyttä, ettei se kovin paljon painaisi kuolaimelle. Täten, jos se lähtee taas sekoilemaan, se voisi vain vetää pään alas ja pukittaa, niin olisin samantien maassa. Mutta aina kun Jexu oli lähtemässä, vedin vaan sen pään ylös ja laitoin pohkeet kiinni, niin ei se edes viitsinyt vaivautua pelleilemään. Sitten laukkasin vielä Jexulla ympyrällä, oli ihan tosi kivan tuntunen.
Eskon ratsastaja ei halunnut laukata, joten taas vaihdoin ratsua, jotta Eskollakin tulisi laukattua. Meni sekin ihan mukavasti ja ratsastin pitkät loppuverkat pyöreästi.

Sunnuntaina menin aamulla tallille, tarkoitushan oli lähteä Mäntsälään. Tässä kävi taas sellainen juttu, että Seppo oli pipi eikä sillä ollut asiaa lähteä kisaamaan. Nämäkin kisat mun osalta peruttu, jes.
Tää sai mut ajattelemaan, että olisko aika vaihtaa valkkuheppaa? Näitä alkaa olla liikaa, näitä peruutuksia Sepon ainaisten jalkavikojen takia. Sain jopa kuulla, että syy minkä takia Seppo aikoinaan tuli ratsastuskouluun, oli se, että se ei pystynyt enää hyppäämään.

Huomenna, eli tiistaina on mulla Husössä tunti. Ihanaa kun on syysloma, ajattelin sen kunniaks mennä vuokrailemaan Talmaan, kunhan parannun tästä flunssasta! Ja torstaina ei ole mulla tuntia, koska olen sillon laivalla kaverin kanssa. Sunnuntaina kans valkku, katsotaan, onko jollain uudella valkkuhepalla ;)

R.I.P LJUSINDA, ''SANDRA'' 15.10.2012
LEPÄÄ RAUHASSA <3

kuvassa: Maija K.
kuvaaja: Anna H.
80cm 4.sija, hyvä maija! <3
 Sandra oli siis tämän Maijan hoitoponi, valkkuheppa ja yksi rakkaimmista hevosista ikinä, siksi halusin ottaa Maijan tähän esille. Voimia pienelle kostamolle, tää on nyt rankkaa aikaa hänelle </3

6 kommenttia:

  1. Nostanpa taas hattua järkeville hevosihmisille... Siis kenellä käy edes mielessä laittaa estevalmennukseen hevonen, jolla on selvästi terveydellisiä ongelmia liittyen nimenomaan hyppäämiseen? Hohhoijaa, ei voi muuta sanoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mutta heppa oli estevalmennuksessa, kunnes jalkaongelmia ilmeni, silloin otettiin pois valkuista ja tuntikäytöstä saikulle. Jalat parani muttei kokonaan ja loppujen lopuksi täysin hevosta ei saatu parannettua, joten lopetettiin. :/

      Poista
  2. Minkä taki sandra kuoli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se lopetettiin miltein parantumattomien jalkavammojen takia.

      Poista

Kommentoi ihmeessä, mitä pidit! :)